Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 20 august 2011

ZMEURICA




                 AM VRUT EU SA FAC NISTE MINUNATII CU ZMEURICA ASTA...DA' NU AM REUSIT...DE CE NU AM REUSIT ? PENTRU CA AM HAPAIT-O...:))) ADICA NU A MAI AJUNS LA MINUNATIILE ALEA..ESTE UN FRUCT MINUNAT DE GUSTOS SI PARFUMAT ( NORMAL , CUM SA REZISTI ???



CE-AM CITIT...CA AM AFLAT CATE CEVA ...UNA CA FACE POFTA DE MANCARE...SPER CA NU ...SI FAPTUL CA NU TREBUIE CONSUMATA CU ZAHAR....DECI...BINE CA NU A AJUNS ..PE LANGA ZAHAR..DE-AIA NU AM FACUT NIMIC CU EA , STIAM EU ..:))))




Zmeura face parte dintr-o multitudine de specii de plante din subgenul Idaeobatus ce apartine genului Rubus.
Numele acesteia este dat de speciile europene Rubus idaeus (cu fructe rosii).
Zmeura rosie a fost cultivata pentru prima data cu aproximativ 400 de ani in urma, pe teritoriul european. Dupa, cultivarea s-a raspandit in Anglia si Statele Unite.
In 1845, Doctorul Brinkle din Philadelphia a devenit primul producator de zmeura din SUA, creand totodata multe alte soiuri de zmeura.
Zmeura rosie este nativa in nordul Statelor Unite. Ea are o gama larga de culori de la rosu sau portocaliu pana la violet si negru.
Zmeura este considerata un bun tratament pentru guturai si ajuta la eliminarea toxinelor din organism deoarece contine vitamina A si vitamina C.
Zmeura aare capacitatea de a crea in organism o reactie alcalina. De aceea nu ar trebui consumata cu zahar.
Sucul natural de zmeura, delicios folosit in amestec cu alte fructe, stimuleaza pofta de mancare si este recomandat de specialisti inainte de masa.
In aproape 100 de grame de zmeura se gaseste un gram de grasimi si proteine, aproximativ 7% din fibrele alimentare de care corpul nostru are nevoie zilnic.
Ca si celelalte fructe, zmeura, pe langa continutul de vitamine si minerale, contine si multi antioxidanti.
Acest fruct delicios are proprietatea de a proteja organismul si de a neutraliza radicalii liberi. Totodata are capacitatea de a ajuta organismul sa ocoleasca bolile de inima.
Antioxidantii actioneaza asupra procesului de imbatranire, diminuand formarea ridurilor. Prin prevenirea inmultirii celulare incetineste formarea tumorilor.
Intrucat degenerescenta maculara este o consecinta a limitei de varsta, ce afecteaza vederea, aproximativ trei portii de zmeura pe zi ajuta la prevenirea acesteia.
Zmeura protejeaza organismul impotriva durerilor, umflaturilor si scade efectele reactiilor alergice. Anumiti compusi din zmeura actioneaza antimicrobian oprind dezvoltarea microorganismelor precum ciupercile si bacteriile.
Zmeura are acid folic, magneziu, riboflavina, cupru si potasiu. Acest fruct s-a dovedit a fi bun in lupta cu celulele canceroase.


www.gradinamea.ro

 Masca faciala impotriva ridurilor
Masca naturala pentru fata din zmeura ajuta la protejarea impotriva razelor solare. Puterea antioxidanta a vitaminei C ajuta la diminuarea petelor provocate de imbatranire si decolorare. De asemenea, intinde pielea, umpland ridurile minore.
Combinati 2 cani de zmeura proaspata cu o cana de iaurt natural, fara arome. Amestecati pana devine omogena si aplicati compozitia pe fata, lasand-o 15 min. Inlaturati-o cu apa calduta.

Masca pentru ten uscat
Se zdrobesc trei sau patru linguri de zmeura bine spalata. Se adauga o lingura de miere lichida. Se amesteca. Se aplica pe fata. Se lasa 20 de minute, apoi se clateste.

Masca astringenta
Cateva boabe de zmeura proaspata, putin miez de gutuie si o lingurita de ulei de migdale dulci. Se aplica pe fata masând usor. Se lasa zece minute, apoi se clateste. Aceasta masca închide porii dilatati.

Masca tonifianta cu zmeura
Pielea flasca, obosita isi va capata fermitatea cu ajutorul acestei masti. Ingrediente: 100 g zmeura proaspata, 20 g tarate de migdale, 20 g miere si 1 galbenus. Se zdrobesc fructele si se amesteca bine cu restul de ingrediente. Se intinde pasta pe fata, gat si decolteu si se lasa minimum 30 de minute sa actioneze. Se clateste cu apa calduta.

Protectie solara
Uleiul din seminte de zmeura este bogat in vitamina E, acizi grasi Omega-3 si are un factor de protectie solara de 25-50.
 ASTA CU FACTORUL SOLAR ESTE CHIAR DE NOTA 10 , O SA CAUT ULEI DIN SEMINTE DE ZMEUR NAI ALES CA M-AM SPECIALIZAT :) IN ULTIMUL TIMP IN LOTIUNI SOLARE DE CARE AM FOST FOARTE NULTUMITA .

AM GASIT EXTRACT DE PUDRA DE ZMEURA CARE ZICE ASA :   
Extractul pudra de zmeura contine un polifenol, acidul elagic cunoscut pentru actiunea sa protectoare impotriva imbatranirii cutanate (fenomenul de oxidare al corpilor grasi). Prezenta antocianilor confera extractului pudra de zmeura veritabile proprietati antioxidante. Gratie prezentei magneziului, al vitaminelor C si E, extractul pudra de zmeura este un bun stimulant al regenerarii pielii, regleaza secretia de sebum si calmeaza pielea iritata, inrosita. De un roz incantator, extractul pudra de zmeura este un foarte apreciat colorant si un ingredient deosebit pentru farduri in culori delicate, pastelate.

PROPRIETATILE EXTRACTULUI PUDRA DE ZMEURA

  • Antioxidant puternic datorita acidului elagic si a celorlalti polifenoli ce impiedica destructurarea pielii
  •  Regenerant datorita prezentei vitaminelor C si E
  • Astringent, regleaza secretia de sebum
  • Calmant al pielii inrosite, remineralizant
  • Colorant roz tandru, cald
RECOMANDARI
  • Tenuri terne, devitalizate obosite, imbatranite prematur
  • Tenuri grase cu pori dilatati si iritate
  • Piele si par lipsita de vitalitate si stralucire
  • Farduri pentru ten, ochi si buze
UTILIZARE
  • incorporarea extractului pudra de zmeura in ape florale, infuzii de flori si plante, simpla sau combinata cu alte extracte pudra de fructe si plante.Pastrarea pentru un timp mai indelungat necesita adaugarea de extract de samburi de grapefruit (conservant natural)
  •  Incorporarea extractului pudra de zmeura in cosmetice uzuale sau prepararea de cosmetice bio: creme, emulsii, lapte, revitalizante si regenerante pentru tenurile devitalizate obosite
  • Incorporarea extractului pudra de zmeura in produse cosmetice uzuale sau preparare de produse cosmetice bio: creme, emulsii lapte, geluri purifiante, racoritoare si astringente pentru tenurile grase cu pori dilatati
  • Incorporarea extractului pudra de zmeura in cosmetice uzuale sau prepararea de produse cosmetice bio:creme, lapte, emulsii regenerante, revigorante pentru ingrijirea corporala
  •  Incorporarea extractului pudra de zmeura in masti sau prepararea de masti revitalizante, regenerante si purifiante pentru a reda frumusetea si stralucirea pielii
  • Colorarea superba a cosmeticelor
  • Extractul pudra de zmeura folosit ca atare sau incorporatin farduri in culori delicate si naturale, sanatoase si cu proprietati cosmetice deosebite pentru ten, buze si ochi
DOZAJ
  •  Perfect solubil in apa, se incorporeaza la rece
  • 1-20%, se incorporeaza in cosmeticele preferate folosite in mod uzual, sau la sfarsitul prepararii cosmeticelor, dupa racirea acestora
  • 1-100% in masti

COMPOZITIE
  • Extract pudra de zmeura 100% natural, obtinut prin presarea fructelor, concentrarea sucului si atomizarea in maltodextrina (zahar BIO obtinut din porumb), imbogatita cu siliciu
  • Concentratie extract: 60% pudra de zmeura
  • Alti compusi active naturali: polifenoli, acid elagic, vitamina C si E, minerale  
  • Denumire: Rubus idaeus fruit extract and maltodextrin and silice
PROPRIETATI ORGANOLEPTICE
  •  Aspect: pudra fina
  • Culoare: roz delicat
  • Miros: fructat, specific de zmeura
  • Calitate:cosmetica si alimentara 
Pastrare: loc uscat, ferit de lumina si caldura.La peste 25°C se pastreaza la frigider
Prezentare: 10 gr                                                  

 29,70 RON PE www.cosmetica-bio.ro 
ASA...SI ULEIUL..



Ulei de Zmeura BIO din seminte, 10 ml      
Previne îmbatrânirea pielii, cicatrizant, antiiflamator, regenerant al pielii afectate de eczeme. Utilizat inclusiv în compozitii pentru protectia celulara înainte de expunerea la soare.
Un ulei bogat in vitamina E, carotenoide si în elemente benefice pentru pielea afectata de eczeme si mâncarimi, previne îmbatrânirea pileii, restabileste tonusul pielii si-i confera un aspect radiant. Remarcat pentru proprietatile antiradicale si antioxidante, este recomandat inclusiv în compozitiile care pregatesc pielea pentru bronzaj, sau repara pielea afectata de soare.

Cu toate ca oficial un FPS nu este determinat pentru acest ulei, este recunoscut si utilizat pentru capacitatea de a absorbi o parte din radiatiile UV îsi aduce astfel aportul protector unei compozitii de protectie solara.
Metoda de obtinere: prin presare la rece din seminte
Zona geografica de provenienta: Chile

Proprietati:

  • antioxidant, antirid, reparator
  • cicatrizant
  • calmant, restructurant
  • tonifiant
  • hranitor
  • protector UV
  • se absoarbe usor în piele

Recomandari:

  • compozitii de protectie solara
  • compozitii aplicate dupa soare
  • pentru riduri preventiv
  • creme si lotiuni antiage
  • eczeme, roseata, piele deteriorata
  • îngrijirea pielii sensibile
  • îngrijirea pielii afectate de soare

Utilizari:
  • aplicat de obicei combinat cu alte uleiuri si ingrediente vegetale, în procent regular de 5-20%
  • ca ingredient în cremele si uleiurile faciale antiage
  • ca ingredient în compozitiile pentru îngrijirea tenului matur
  • ca ingredient în compozitiile pentru îngrijirea pielii delicate, sensibile
  • ca ingredient în uleiuri, creme sau lotiuni de plaja
  • inclus în compozitii pentru îngrijirea pielii afectate sau deteriorate
  • ca ingredient în creme pentru conturul ochilor
www.biomonde.ro   17 ron

                                   SUNT FOARTE MULTUMITA DE GASELNITELE MELE , O SA CUMPAR ( DUPA CE IES DIN EMBARGO...ADICA TERMIN TOT CE AM...NU AM UITAT , DAR ...SE MAI INTAMPLA..VARSTA :))))

2 comentarii:

  1. Yuuumy! zmeura:X nu stiam ca e asa de benefica:D:) Interesant:D

    RăspundețiȘtergere
  2. e benefica...si bunaaaaa......:)

    RăspundețiȘtergere